Accuschakelaar 12/24V 600A

Artikelnummer: 2542
EAN: 8720813321186

Een accu schakelaar is een essentieel onderdeel van elke boot, camper, caravan of ander voertuig dat werkt op een batterijsysteem. Het is een apparaat waarmee je de stroomtoevoer van de accu kunt in- en uitschakelen.

De accu schakelaar is ontworpen om de levensduur van de accu te verlengen door onnodig stroomverbruik te voorkomen. Wanneer het voertuig niet in gebruik is, kan de schakelaar worden uitgeschakeld om te voorkomen dat de accu leeg raakt door parasitaire stroomverbruikers zoals de radio, verlichting en andere elektronische apparaten die stand-by staan.

Een ander voordeel van de accu schakelaar is dat het de veiligheid verbetert. In geval van nood kan de stroomvoorziening snel worden onderbroken door simpelweg de schakelaar uit te schakelen. Dit is vooral belangrijk op boten, waar een brand kan ontstaan door kortsluiting of andere elektrische problemen.

De meeste accu schakelaars hebben een sleutel of een hendel waarmee je de stroomtoevoer kunt in- en uitschakelen. Sommige geavanceerde modellen hebben extra functies, zoals een afstandsbediening, digitale uitlezingen en zelfs een alarmfunctie die waarschuwt wanneer de accu bijna leeg is.

Kortom, een accu schakelaar is een essentieel onderdeel van elke accu-aangedreven voertuig en zorgt voor zowel veiligheid als energiebesparing.

Gewicht 250 g
Afmetingen 680 × 680 mm

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »